Gravelbikes

Gravelbikes er efterhånden et mere efterspurgt produkt, hvilket skyldes landevejsegenskaberne kombineret med deres robusthed. Med en gravelcykel får du en cykel, som både kan køre på landevejen og i mere ujævnt terræn.

Hos Cykelgruppen har vi både traditionelle gravelbikes og flat-bar gravelbikes. En flat-bar-udgave har lige styr og en geometri som en almindelig gravelcykel. Disse er perfekte til dig, som ikke vil ligge for meget ned, men søger fart og komfort.

Hvad er en gravelbike?

Gravelbikes er mere robuste og all-terrain udgaver af almindelige racercykler. Mange vil kategorisere en gravelcykel som en hybrid med egenskaberne fra en racercykel, men med grovere dæk, robuste materialer og anderledes siddestilling.

Flat-bar Gravel vs. Almindelig Gravel

Helt generelt for gravelcykler gælder det, at der er fokus på robuste komponenter og køreglæde. Vi har dog nøje udvalgt vores sortiment med både flat-bar gravelbikes og almindelige gravelbikes. Der er nemlig stor forskel på dem.

Almindelige Gravelbikes er det, som kommer tættes på en traditionel racercykel. Her er der fokus på aerodynamik og en foroverbøjet siddestilling. Modsat racercykler, har du på denne type cykel bredere dæk med grovere mønster. Der er også en ændring i racerstyret, som krænger mere ud til siden for en mere komfortabel hånd-stilling.

Flat-bar Gravel er den mere komfortorienterede udgave. Her har du, som navnet indikerer, et fladt / lige styr i stedet for racerstyret. Ved Flat-bar modellerne kan geometrien også være ændret, hvor styret generelt er placeret lidt højere. Her har du også almindeligt gearskift og bremsesystem, som du er vant til fra almindelige citybikes / sportscykler.

Hos Cykelgruppen har vi både gravel og flat-bar gravel fra Principia, Nishiki og Merida.

Vedligeholdelse af gravelbikes

Uanset om du køber en mountainbike, racercykel, elcykel eller citybike, så kræver din cykel en vis mængde vedligeholdelse. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog meget af typen af cykel og kvaliteten af komponenterne.

Helt generelt anbefales det at smøre kæden ofte. Skal du være rigtig god, smører du kæden minimum 2 gange om måneden i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er vejret og vejene hårdere ved cyklen, hvorfor det anbefales at smøre kæden minimum 3 gange i vintermånederne. Her kan du finde vores kædeolie til sommerbrug og til vinterbrug.

Din cykels dæk bærer både din og cyklens vægt. Det er derfor vigtigt at pumpe cyklen ved jævne mellemrum. Men være opmærksom på at have det korrekte dæktryk (står på dækket). Et lavt dæktryk gør nemlig cyklen langsommere og øger risikoen for punkteringer. Vi anbefaler også, at du en gang i mellem tjekker dine cykeldæk for slid, da slidte dæk forringer vejgrebet og øger risikoen for punkteringer.

Mange gravelbikes er udstyret med skivebremser. For at mindske støj og “hylen” fra bremserne, anbefaler vi at tørre bremseskiverne af i ny og næ. Her må der ALDRIG anvendes kemikalier til rens.

Udstyr på en gravelbike

Modsat mange racercykler, er gravelbikes designet til at kunne montere ekstraudstyr. Her tænkes der især på bagagebærer, cykeltasker, flaskeholder, skærme, støtteben m.v.

Hvis cyklen ikke allerede er fabriksmonteret med skærme, bagagebærer, lås, lygter, kurv eller støtteben kan dette stadig monteres. Der er monteringsbeslag til stort set alt cykeltilbehør, og vi monterer det selvfølgelig for dig. For ekstra tyverisikkerhed kan det være en god idé at tilkøbe en ekstra cykellås.

Vi samler din nye cykel for dig

Hos Cykelgruppen bestræber vi os på at yde den bedste service og det indebærer selvfølgelig, at du modtager en cykel, som er køreklar!

Vores faguddannede cykelmekanikere sørger for at samle, justere og efterspænde din nye cykel, inden vi sender den afsted til din hoveddør. Har du bestilt ekstraudstyr til cyklen, monterer vi også dette. Der er enkelt tilbehør, som vi af cykelkassers begrænsning ikke kan montere (barnestole og brede cykelkurve). Dette vil enten blive sendt i samme pakke eller i en separat pakke med instruktionsmanual til montering.

Når vi har færdigsamlet din cykel, sender vi den lige til din hoveddør. Vi leverer cykler gratis over hele landet!

Gravelbike udsalg

Her finder du Cykelgruppens udvalg af gravelbikes. Vi har både billig gravel og lidt dyrere modeller. Mange af vores modeller er også på udsalg eller prissat under vejledende pris. Når du køber en cykel hos os er du sikker på at få leveret en kvalitetscykel – uanset prisen.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.