Centermotor

Er du på udkig efter en ny elcykel, og har du hørt, at en centermotor kunne være noget for dig? En elcykel med centermotor beskrives af mange som det mest komfortable og stabile elsystem, grundet dens måde at trække på. Køreegenskaberne er meget naturlige, da motorkraften overføres til baghjulet som energi på en almindelig cykel.

En centermotor lærer dig desuden at kende – ment på den måde, at den tilpasser assistanceniveauet efter dit tråd, så du har mulighed for at spare på batteriet.

Elcykel – Hvad er det for noget?

Elcykler er det perfekte transportmiddel til dig, som hader myldretidstrafik, hader at køre byen tynd for at finde en parkeringsplads, og som ikke gider de mange udgifter, der er forbundet med at have en bil. Med en el cykel kommer du hurtigt fra A til B, du får mere motion, og dit energiniveau er helt i top, når du når frem til din destination. Og så er du selvfølgelig også mere miljøvenlig.

Modsat en almindelig cykel, kommer du med en elcykel frem uden sved på panden. Elcyklen gør meget af arbejdet for dig, men du får stadig motion grundet kravet om at træde i pedalerne for assistance.

Find den rigtige el-cykel til dit behov

El-cykler er fremtidens transportmidler, og allerede i dag ser vi hos Cykelgruppen en stigende efterspørgsel på denne type cykler. Faktisk er ca. hver anden solgte cykel hos os en elcykel.

Uanset om vi snakker Promovec, Bosch, Yamaha, Shimano eller et helt femte motorsystem; uanset om det er på en Centurion, MBK, Winther, Gazelle, Sparta eller Koga, så sker der hele tiden noget på udviklingsfronten for elcykler.

Elcykler kommer i mange forskellige typer. Hos Cykelgruppen kan du både finde almindelige citybike-elcykler, retromodeller, sportsmodeller og mountainbikes. Vi har både elcykler med forhjulsmotor, baghjulsmotor og centermotor. Her finder du vores udvalg af centermotor-elcykler.

Hvordan føles en centermotor?

En centermotor beskrives af rigtig mange som det mest komfortable elsystem. Dette skyldes, at motorkraften overføres til baghjulet, hvilket vi er vant til fra almindelige cykler. Desuden tilpasser en centermotor sig dit tråd, således at den tilpasser sin assistance ud fra hvordan du træder. Du har dermed mulighed for at spare strøm og øge rækkevidden på en batteriopladning.

Hvilke elcykler med centermotor findes der?

Her finder du vores elcykler med centerdrevet motor. Der findes både modeller med indvendige og udvendige gear. Generelt er indvendige gear lettere at vedligeholde, da de ikke kræver ligeså meget som de udvendige gear.

Cykelgruppen har elcykler med centermotorsystemer fra Bosch, Yamaha, Promovec og Shimano. Vi fører elcykler med center motor fra populære kvalitets mærker fra bl.a. Gazelle, Koga, MBK, Nishiki, Raleigh, Sparta og Winther.

Har du set på en model fra dette mærke, som ikke skulle fremgå på hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte os, da vi har mulighed for at skaffe hele disse mærkers sortiment.

Valg af elcykel-batteri

Batteriet er selvfølgelig en essentiel del på elcyklen. Du bør derfor overveje dit behov for rækkevidde i km., når du køber en ny elcykel. På alle vores elcykler angiver vi, hvilket batteri, cyklen kommer med som standard. På nogle modeller har du mulighed for at tilkøbe en batteriopgradering, hvis behovet er for større rækkevidde. Kapaciteten angives i Watt Timer (WH) eller Ampere (AH). Uanset batteristørrelse afhænger batteriets rækkevidde af faktorer som blandt andet vægt, vejr, terræn, dæktryk og assistanceniveau.

Placeringen af batteriet kan også variere. De to mest typiske batteri placeringer er bagagebærerbatterier og stelbatterier. Der findes dog også batterier, som sidder under sadelpinden eller i kædeskærmen. Den batteritype, som anses for at være lettest at tage af og på er et elcykelbatteri, som sidder i bagagebæreren. Mange modeller har en indbygget “hank”, så batteriet er let at transportere ind i hjemmet i forbindelse med opladning. Stelbatterier giver den bedste balancefordeling, og er også simple at tage af og på cyklen ved opladning.

Vedligeholdelse af elcykler

Uanset om du køber en elcykel eller almindelig cykel, så kræver din cykel en vis mængde vedligeholdelse. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog meget af typen af cykel og kvaliteten af komponenterne.

Helt generelt anbefales det at smøre kæden ofte. Skal du være rigtig god, smører du kæden minimum 2 gange om måneden i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er vejret og vejene hårdere ved cyklen, hvorfor det anbefales at smøre kæden minimum 3 gange i vintermånederne. Her kan du finde vores kædeolie til sommerbrug og til vinterbrug. Har din elcykel kædeskærm eller remtræk, kræver dette dog ikke den samme mængde (eller slet ingen) smøring.

Din cykels dæk bærer både din og cyklens vægt. Det er derfor vigtigt at pumpe cyklen ved jævne mellemrum. Men vær opmærksom på at have det korrekte dæktryk (står på dækket). Et lavt dæktryk gør nemlig cyklen langsommere og øger risikoen for punkteringer. Vi anbefaler også, at du en gang i mellem tjekker dine cykeldæk for slid, da slidte dæk forringer vejgrebet og øger risikoen for punkteringer.

El-komponenter har godt af at blive systemopdateret og smurt ved poler i løbet af året. Dette gøres typisk under et service-eftersyn. Det, som du selv kan gøre er at lade batteriet så ofte som muligt (klatladning). Dette har lithium-ion batterier nemlig bedst af. Opladning og opbevaring anbefales desuden i stuetemperatur eller minimum 10 grader.

Udstyr på en elcykel

Typisk køber man en elcykel med henblik på pendling til og fra skole / arbejde, eller til korte ture gennem byen. Der skal derfor selvfølgelig være plads til ekstraudstyr.

Hvis den model, du kigger på, ikke allerede er fabriksmonteret med skærme, bagagebærer, lås, lygter, kurv eller støtteben kan dette stadig monteres. Der er monteringsbeslag til stort set alt cykeltilbehør, og vi monterer det selvfølgelig for dig. For ekstra tyverisikkerhed kan det være en god idé at tilkøbe en ekstra cykellås.

Vi samler din nye cykel for dig

Hos Cykelgruppen bestræber vi os på at yde den bedste service og det indebærer selvfølgelig, at du modtager en cykel, som er køreklar!

Vores faguddannede cykelmekanikere sørger for at samle, justere og efterspænde din nye cykel, inden vi sender den afsted til din hoveddør. Har du bestilt ekstraudstyr til cyklen, monterer vi også dette. Der er enkelt tilbehør, som vi af cykelkassers begrænsning ikke kan montere (barnestole og brede cykelkurve). Dette vil enten blive sendt i samme pakke eller i en separat pakke med instruktionsmanual til montering.

Når vi har færdigsamlet din elcykel, sender vi den lige til din hoveddør. Vi leverer cykler gratis over hele landet!

Elcykel udsalg

Her finder du Cykelgruppens udvalg af elcykler. Vi har både billige el-cykler og lidt dyrere modeller. Når du køber en cykel hos os er du sikker på at få leveret en kvalitetscykel – uanset prisen.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.