Cykelpleje

Din cykel har brug cykelpleje ved jævnligt at blive renset og smurt, for at den kan køre mange år endnu. Her finder du vores udvalg af cykelpleje fra Finish Line. Vi fører hele Finish Lines sortiment – alt fra rens til olie og smøring til polering.

Et godt tip er at få smurt kæden et par gange om måneden, hvis cyklen bruges dagligt. Dette vil forlænge transmissionens levetid og skabe en bedre køreoplevelse.
Er vedligeholdelsesdelen ikke din ekspertise, er du velkommen til at køre cyklen på et af vores værksteder.

Hvilken cykelpleje skal du bruge?

Det kommer helt an på hvilket formål, du skal bruge det til. Hvis du er på udkig efter noget til at smøre kæden, vil vi anbefale vores kædeolie fra Finish Line. Disse findes i Dry og Wet alt efter, om du skal smøre kæden i sommer- eller vinterhalvåret. Du kan også smøre kæden i Wax. Dette kræver dog, at kæden er 100% renset, da voks forsegler kæden og dermed også evt. snavs. Uanset om du bruger kædeolie eller kædevoks, vil vi anbefale først at rense kæden, hvilket du kan gøre med Finish Lines Degreaser. Har du skivebremser, kan det være en god idé at bruge vores Speed Degreaser, som er skivebremserens. Disc-rens gør, at bremserne ikke hyler, hvilket sker, når skiverne er beskidte. Er du blot på udkig efter noget til at gøre cyklen lækker igen, kan du polere den med Finish Line Showroom Polish & Protectant.

Hvordan anvender du kædeolien?

Vi vil selvfølgelig anbefale først at rense kæden og evt. tandhjul for et optimalt resultat. Herefter dryppes eller sprayes kædeolien ned mellem leddene, så alle kædeled er olieret. Endeligt kan du tage to fingre og let ”trække” olien ud over kæden, så kæden er olieret godt men ikke for meget. Vi anbefaler at smøre kæden et par gange om måneden for optimale resultater.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.