FYSISKE BUTIKKER: EGÅ CYKELCENTER: +45 86 74 22 11 ROWI CYKLER: +45 86 12 28 99
Fremragende
4.5/5
KUNDESERVICE CYKELGRUPPEN: Telefon: +45 86 12 28 99 (Tast 3) Mail: info@cykelgruppen.dk

KOM GODT I GANG MED DIN NYE CYKEL

Tak fordi du valgte at handle hos os. Vi håber du har haft en god oplevelse og fremover vil gøre brug af vores professionelle værksteder, så vi kan servicere dig og din cykel bedst muligt.

Alle cykler skal vedligeholdes – det forbedrer både køreoplevelsen og øger din cykels levetid. Specielt vinterhalvåret er hård ved cykel, gear, bremser m.m.. For at få størst mulig glæde af din cykel, bør du være opmærksom på følgende:

 • Forsikring: Du har garanteret allerede tjekket op på det! Men vi vil lige sikre os, at du har fuldstændig styr på, hvor godt din cykel er forsikret mod tyveri. Rammelåse, som sidder fast på cyklen er forsikringsgodkendte, men nogle forsikringsselskaber kræver, at du har to låse. Gør dig selv en tjeneste og tjek med din forsikring. 
 • Generel og hyppig rengøring: Skidt samler sig, og trækker ind i mekaniske dele. Sørg for at få det renset af med noget degreaser eller cykelrens.
 • Vedligeholdelse af kæden: Har du en almindelig cykelkæde, skal denne renses og smøres. Vi anbefaler brug af en letløbende kædeolie i sommerhalvåret og en mere fed olie i vinterhalvåret. Aftør kæden med en klud efter smøring, så samler den ikke så meget skidt. Rens efter behov.
  Har du derimod købt en cykel med remtræk, skal du ikke oliere denne. Er remmen beskidt, kan du evt. rense den med vand.
 • Vedligeholdelse af udvendige gear: Har du købt en cykel med udvendige gear, skal du gøre ligesom “vedligeholdelse af kæden”. En god idé er også at tjekke geardrop for skævheder, hvis din cykel har været væltet, da dette kan få dine gear til at skifte dårligt.  
 • Vedligeholdelse af fælgbremser: Bremser skal være fri for snavs, og kabler skal smøres årligt for maksimal ydelse. Kontroller jævnligt wear-lines på bremseklodser.
 • Vedligeholdelse af rullebremser: Rullebremser skal smøres i specialfedt en gang om året. Er bremserne slappe, skal bremsekablet med stor sandsynlig strammes.
 • Vedligeholdelse af skivebremser: Hydrauliske skivebremser udluftes og skiftes væske på minimum hvert andet år. Hyler bremserne, kan du rense dem med skivebremserens. BRUG ALDRIG sæbe, olie, WD40 m.m. på skivebremser.
 • Vedligeholdelse af dæk: Dæk skal pumpes ofte for at forbedre køreoplevelsen samt beskytte bedre mod punkteringer. Optimalt skal du pumpe dine cykeldæk hver 2. til 3. uge.
 • Vedligeholdelse af de mindre, bevægelige dele: Sørg for at smøre din lås, støtteben, fjedre og bolte med specialolie. Optimalt gør du det 3-4 gange om året, men vær generelt særligt opmærksom, når vi når til vinterhalvåret med frost.
 • Vedligeholdelse af hjul: Det er en god idé jævnligt at tjekke dine cykelhjul for skævheder og slør i lejre. Opdager du dette, anbefaler vi at du tager fat på et af vores værksteder. 
 • Vedligeholdelse af affjedringer: Fjedergafler skal have specialolie på gaffelben efter behov. Der må ikke forekomme rust på disse, da det ødelægger pakninger.
 • Tjek for slør: Krank og styrlejer må ikke have slør. Vi anbefaler check og opsmøring af disse en gang om året. –
 • Vedligeholdelse af elcykler: Elcykler skal smøres i stik og samlinger, med silicone et par gange gange om året.
 • Vedligeholdelse af dit elcykelbatteri: Det anbefales af både Bosch, Yamaha, Shimano og Promovec, at du klatlader dit batteri. Batteriet har altså ikke godt af at blive drænet helt for strøm. Gør det evt. til en vane at lade batteriet op, når du kommer hjem fra din cykeltur. 
 • Kom til service med din cykel: Alle disse ting hjælper vi dig selvfølgelig med, når du har din cykel til service. Når du køber en cykel i en af vores butikker, sættes du automatisk op til serviceindkaldelser, som du modtager på SMS. Disse er 100% frivillige at komme til, men det er en rigtig god idé at komme til dem. Din cykel vil elske dig for det 🙂 

Fortsat god fornøjelse med din nye cykel. Skulle der være spørgsmål, småjusteringer eller problemer, er du ALTID velkommen til at tage fat på os. Vi håber på at se dig til service 🙂

Bliv en del af kundeklubben

INGEN SPAM – KUN TIPS, TRICKS OG SKARPE TILBUD

Udviklet af IT Stack ApS