Pedaler & Klamper

Mangler du nye pedaler til citybiken eller elcyklen? Eller søger du nogle klikpedaler til sportscyklen? Her finder du vores udvalg af pedaler & klamper til alle typer cykler.

Med klikpedaler (clickpedaler) får du mulighed for at låse fødderne bedre fast til cyklen. Dette øger markant din energioverførsel til cyklen og hjælper dig med at komme hurtigere og lettere frem.
Hvis du ikke gider at have låst foden fast, skal du i stedet vælge almindelige pedaler. Disse fås med forskellige overflader alt efter hvor godt, skoen ønskes at gribe fast til pedalen.
Der findes også såkaldte kombipedaler, hvor du har klik på den ene side og almindelig pedaloverflade på den anden side.

Pedaler til ethvert behov

Valget af pedaler afhænger af, hvad de skal bruges til. Først skal du afklare, om du vil cykle med klikpedaler eller almindelige pedaler. Hvis du skal have klikpedaler til din racercykel, vil disse typisk have én trædeflade, hvor skoen klikkes i. Er det klikpedaler til mountainbiken, findes disse både med klik på begge sider, og i en kombi-udgave med klik på den ene side og almindelig trædeflade på den anden side.
På alle vores klikpedaler og kombipedaler kan du justere, hvor lette de skal være at klikke i og ud af. Dette gøres på en lille skrue for enden af pedalen.

Hvis du ikke vil have klikpedaler, findes vores almindelige pedaler i forskellige designs. Til MTB har vi såkaldte flats, som er flade pedaler med stifter, som griber fast til skoen. Alternativt har vi almindelige aluminiumspedaler og pedaler med plastik (eller gummi) overflade.

Forskellige klamper til forskellige pedaler

Valget af klampe kommer fuldstændig an på de pedaler, som sidder på din cykel. Ofte følger klamperne med pedalerne, hvorfor det sjældent bliver et problem at finde de rigtige klamper. Skulle du ske at have brug for nye eller ekstra klamper, skal disse passe til din pedals kliksystem. Cykler du med kombipedaler eller MTB-pedaler, kører de fleste med Shimanos SPD-klampe, som er en lille ”metal-trekant”, der monteres med to skruer under skoen. Cykler du på en landevejscykel eller til spinning, anvendes der ofte en væsentlig større klampe, typisk i plastik. Denne type klampe monteres i de tre huller under skoen. Det er vigtigt at montere klamperne, så de passer til din fodstilling. Dette tager tid at tilpasse helt, da det er småjusteringer, men klamperne sidder typisk centralt, peger ligeud og er monteret identisk på de to sko.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.