Cykelsko

Cykelsko er en vigtig del af cykeludstyret til dig, som cykler i skoven, på raceren eller skal langt til og fra arbejde. Her finder du vores udvalg af MTB-sko og landevejssko/Spinningsko. Vi har cykelsko fra mærkerne Mavic, Shimano, Xtreme, Astral, Craze og DreamRide.

Med de rigtige cykelsko og klamper kan du klikke din fod fast til cyklens pedaler. Dette er med til markant at øge energioverførslen til cyklen. Med kliksko kan du selv spare energi og samtidig komme hurtigere rundt på cyklen ift. cykling i almindelige sko.

Hvad er vigtigt ved cykelsko?

Den vigtigste faktor, når du køber cykelsko, er pasformen. Cykelsko sidder generelt tæt til foden sammenlignet med almindelige sko. Det er dog vigtigt, at du ikke føler ubehag ved at have skoene på. Cykelskos overdele er bygget med forskellige spændesystemer. Vores modeller har de fire mest brugte spændesystemer: Snørrebåndslukning, Velcrolukning, Klikspænde og BOA-spænde.

Cykelsko med Snørrebånd

Snørrebåndslukning fungerer som på en almindelig sko. Denne type lukning ses ofte på ”hverdagscykelsko”, som anvendes til og fra arbejde og har en trædeflade under skoen.

Cykelsko med Velcro

En velcrolukning ses på både MTB-sko og racersko. Dette system er let at tilpasse og sidder typisk lidt strammere end snørrebåndslukningen.

Cykelsko med Klikspænde

På cykelsko med klikspænde har man ofte 1-2 velcrospænder længst mod tæerne og 1 klikspænde øverst på skoen. Med et klikspænde kan du tilpasse skospændingen i små takker, så skoen sidder helt perfekt til foden.

Cykelsko med BOA Spænde

Ligesom med kliksko, gælder det samme velcro-princip ved cykelsko med BOA-spænde. Dette er dog et skruespænde frem for et klikspænde, hvilket gør, at du i endnu mindre takker kan tilpasse skoen til din fod.

Hvilken klampe skal du bruge?

Valget af klampe kommer fuldstændig an på de pedaler, som sidder på din cykel. Ofte følger klamperne med pedalerne, hvorfor det sjældent bliver et problem at finde de rigtige klamper. Skulle du ske at have brug for nye eller ekstra klamper, skal disse passe til din pedals kliksystem. Cykler du med kombipedaler eller MTB-pedaler, kører de fleste med Shimanos SPD-klampe, som er en lille ”metal-trekant”, der monteres med to skruer under skoen. Cykler du på en landevejscykel eller til spinning, anvendes der ofte en væsentlig større klampe, typisk i plastik. Denne type klampe monteres i de tre huller under skoen. Det er vigtigt at montere klamperne, så de passer til din fodstilling. Dette tager tid at tilpasse helt, da det er småjusteringer, men klamperne sidder typisk centralt, peger ligeud og er monteret identisk på de to sko.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.