Støtteben

For bedre at kunne parkere cyklen diverse steder, er det nødvendigt med et støtteben (også kaldet støttefod). Det er ikke alle steder, at du kan finde et cykelstativ, og hvis du vil undgå skrammer/ridser ved at parkere cyklen op ad væggen, er et støtteben virkelig praktisk.
Typen af støtteben afhænger af din cykel. Hvis du har hul ved kranken, kan en støttefod typisk monteres her. Alternativt vil du skulle montere støttebenet på cyklens bagstel.

Forskellige typer støtteben

Støtteben kommer i mange forskellige typer og størrelser. Er støttefoden til en børnecykel, laves disse typisk, så de passer til 12″-16″ cykler, og så fra 18″-24″ cykler. Mange støtteben er justerbare, så du til “voksencykler” kan få støtteben fra 26″-29″ hjul.
Hvis du har en MTB eller Racercykel, vil der ofte ikke være plads til at montere støttebenet centralt ved kranken (mellem pedalerne). Støttebenet skal i stedet monteres på bagstellet – enten med to skruer eller ved at spænde det rundt om bagstellet med en krog og nogle skruer. Har du en citybike, kan et støtteben også monteres på cyklens bagstel. Her er der dog ofte også mulighed for at montere en støttefod centralt på cyklen (ved kranken).
Har du problemer eller spørgsmål i forhold til, hvad der passer til din cykel, så står vi klar i vores butikker til at hjælpe dig.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.