Skærme

Er du træt af at blive snasket til på ryggen og benene, når du cykler? Skærme til cyklen er afgørende for, om du kommer ren eller beskidt gennem din cykeltur. Hvis du cykler i vådt vejr eller i skoven, vil en cykelskærm være med til at beskytte dig mod skidt og snavs.

Cykelskærme kommer i mange forskellige farver, størrelser og designs. Cykler du i skoven, vil brede skærme være at foretrække. Cykler du på racercykel, vil en aftagelig, smal skærm være praktisk. På citybikes vil man ofte vælge helskærme, da disse dækker mest muligt og ser pæne ud til cyklen.

Cykelskærme i forskellige designs

Skærme til cyklen afhænger af, hvordan din cykel er bygget, og hvilket formål skærmene skal bruges til. Der findes både halvskærme (3/4 skærme) og helskærme. Vores helskærme sælges i sæt, mens nogle af vores halvskærme sælges enkeltvis. Hos Cykelgruppen fører vi skærme af mærkerne BBB, BikePartner, Bike Attitude, Hebie og SKS.

Cykler du på en MTB, vil det ofte være praktisk med rigtige mountainbikeskærme. Disse er væsentligt bredere end almindelige skærme og kan ofte tages af og på cyklen efter behov. Af bagskærme har vi tilspændingssystemer på sadelpind og ved bagstel-montering. Vores forskærme monteres enten i cyklens forgaffel eller kronrør.

Hvis du cykler på en racercykel, vil det ofte være smart med stumpskærme / halvskærme, som kan klikkes af og på cyklen. På tørre dage vil du nok hellere spare de få gram, mens det på en regnvejrsdag kan være belejligt med skærme til at tage det værste vand. Vores racerskærme monteres typisk på stellet (eller bagskærmen på sadelpinden).

Til citybikes findes både halvskærme og helskærme. Som navnet antyder, afværger helskærme mere end halvskærme, da de går længere ned over hjulene. Halvskærme ser ofte pænest ud på sportscykler, mens almindelige citybikes er pænest med helskærme.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.