Citybikes

Citybikes er den type cykel, størstedelen af hr. og fru Danmark kører rundt på. Formålet med en citybike er at komme hurtigt og behageligt fra A -> B. Altså er citybikes velegnede til bykørsel.

Hos Cykelgruppen har vi bycykler fra Avenue, Centurion, Ebsen, Koga, MBK, Nishiki, Raleigh og Winther.

Hvad er en citybike?

Citybikes er, som navnet antyder, cykler bedst bevendt til bykørsel. Denne type cykel findes i mange forskellige udgaver, da vores behov er forskellige.

Nogle cyklister foretrækker citybikes med indvendige gear, som kræver minimal vedligeholdelse. Andre foretrækker udvendige gear, som kræver mere vedligeholdelse, men samtidig er kendt for at have en bedre energioverførsel ved tråd.

Nogle cyklister er til den sikre fodbremse som bagbremse, mens andre foretrækker friløb og 2 håndbremser i stedet.

Om du er til en afslappet eller sporty siddestilling, lige overrør (herre citybike) eller lav indstigning (dame citybike), så findes der en model, som passer dig bedst!

Hos Cykelgruppen har vi bycykler fra Avenue, Centurion, Ebsen, Koga, MBK, Nishiki, Raleigh og Winther.

Vedligeholdelse af citybikes

Uanset om du køber en mountainbike, racercykel, elcykel eller citybike, så kræver din cykel en vis mængde vedligeholdelse. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog meget af typen af cykel og kvaliteten af komponenterne.

Helt generelt anbefales det at smøre kæden ofte. Skal du være rigtig god, smører du kæden minimum 2 gange om måneden i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er vejret og vejene hårdere ved cyklen, hvorfor det anbefales at smøre kæden minimum 3 gange i vintermånederne. Her kan du finde vores kædeolie til sommerbrug og til vinterbrug.

Din cykels dæk bærer både din og cyklens vægt. Det er derfor vigtigt at pumpe cyklen ved jævne mellemrum. Men være opmærksom på at have det korrekte dæktryk (står på dækket). Et lavt dæktryk gør nemlig cyklen langsommere og øger risikoen for punkteringer. Vi anbefaler også, at du en gang i mellem tjekker dine cykeldæk for slid, da slidte dæk forringer vejgrebet og øger risikoen for punkteringer.

Udstyr på en citybike

Typisk køber man en bycykel med henblik på pendling til og fra skole / arbejde, eller til korte ture gennem byen. Der skal derfor selvfølgelig være plads til ekstraudstyr på cyklen.

Hvis cyklen ikke allerede er fabriksmonteret med skærme, bagagebærer, lås, lygter, kurv eller støtteben kan dette stadig monteres. Der er monteringsbeslag til stort set alt cykeltilbehør, og vi monterer det selvfølgelig for dig. For ekstra tyverisikkerhed kan det være en god idé at tilkøbe en ekstra cykellås.

Vi samler din nye cykel for dig

Hos Cykelgruppen bestræber vi os på at yde den bedste service og det indebærer selvfølgelig, at du modtager en cykel, som er køreklar!

Vores faguddannede cykelmekanikere sørger for at samle, justere og efterspænde din nye cykel, inden vi sender den afsted til din hoveddør. Har du bestilt ekstraudstyr til cyklen, monterer vi også dette. Der er enkelt tilbehør, som vi af cykelkassers begrænsning ikke kan montere (barnestole og brede cykelkurve). Dette vil enten blive sendt i samme pakke eller i en separat pakke med instruktionsmanual til montering.

Når vi har færdigsamlet din cykel, sender vi den lige til din hoveddør. Vi leverer cykler gratis over hele landet!

Citybike udsalg

Her finder du Cykelgruppens udvalg af citybikes. Vi har både billige citybikes og lidt dyrere modeller. Mange af vores bycykler er også på udsalg eller prissat under vejledende pris. Når du køber en cykel hos os er du sikker på at få leveret en kvalitetscykel – uanset prisen.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.