Citybikes

Citybikes er den type cykel, som størstedelen af hr. og fru Danmark kører rundt på. Formålet med en citybike er at komme hurtigt og behageligt fra A til B, så du kan klare den sædvanlige transport i rekordfart. Altså er citybikes velegnede til bykørsel. Du kan let klare praktiske gøremål uden at bruge unødvendig tid på at finde bilparkering. Den miljørigtige transportform er også en god måde at få motion ind i den travle hverdag.

Hos Cykelgruppen har vi samlet en lang række citybikes fra kvalitetsmærkerne Avenue, Centurion, Ebsen, Koga, MBK, Nishiki, Raleigh og Winther.

Citybikes som komfortabel transportform

Vil du gerne køre hurtigt gennem byen og klare en masse ærinder på vejen? Så er en citybike det rigtige valg for dig. En citybike er en dejlig, nem løsning, og den kræver ikke stor vedligeholdelse. En sidegevinst er, at du på en miljøvenlig måde kan klare indkøb, hente og bringe børnene samt komme til og fra arbejde.

Citybiken er nem at styre, så du kan hurtigt slingre gennem byens kaos. Den er meget sporty af udseende, da den har smalle dæk – uden at være en racercykel. En citybike passer både til mænd og kvinder, og cyklerne findes i mange forskellige designs og farver.

Citybikes fås typisk enten med 2 håndbremser og friløb eller den mere sikre model med en fodbremse som bagbremse. Derudover er gearsystemet forskelligt fra model til model. Det dykker vi ned i nu.

Indvendige eller udvendige gear til din citybike?

Før du køber din citybike, er det en god idé at overveje, om du ønsker indvendige eller udvendige gear.

Ved at vælge et indvendigt gearsystem er tandhjulene beskyttede, og dermed slipper du for en masse besvær med vedligeholdelse. Du får en mere robust cykel, men på den anden side tilfører du også mere vægt. På den positive side er omkostningerne typisk mindre ved reparation.

Ved at vælge et udvendigt gearsystem er tandhjulene synlige og sidder altså på ydersiden af cyklen – det udvendige system er samtidig kendt for at bedre energioverførsel ved tråd. Cyklen bliver lettere, men bagsiden af medaljen er, at det kræver mere vedligeholdelse – specielt i vinterperioden.

FAQ – hyppige spørgsmål til citybikes

Hvorfor vælge en citybike?

Du skal vælge en citybike fordi:

  • Det gør transport i byen nemmere og hurtigere
  • Du får sneget motion ind i den travle hverdag
  • Det er en miljøvenlig transportform

Hvad er en god citybike?

En god citybike er en cykel, der kombinerer komfort og fart. Cyklen er beregnet til hverdagsbrug, og uanset om du skal sidde på den i mange timer eller i 5 minutter, så er det vigtigt, at du sidder godt på den. Derudover er det vigtigt at overveje, om den skal være med indvendige eller udvendige gear – her skal du overveje med dig selv, om du er til minimalt vedligehold.

Køb din citybike hos Cykelgruppen

Hvis du er i tvivl om de forskellige slags gear, cykler eller bare gerne vil dele dine overvejelser om køb af citybike, er du mere end velkommen til at kontakte os eller stikke hovedet forbi en af vores butikker i Aarhus og Egå.