Hybrid & Cross

Hybrid & Cross cykler er de perfekte all-terrain-bikes. Her får du en sporty cykel, som både kan køre på landevej, grusstier og i skoven.

Med en hybrid & cross cykel får du en cykel med affjedrende forgaffel, udvendige gear og dæk med mild mønstring. Dækkene holder vejgreb på ujævne underlag, mens de ikke sluger alt energi, du lægger i cyklen på asfalteret vej. Desuden “summer” disse dæk ikke i samme grad som f.eks. MTB-dæk.

Hvad er en hybridcykel?

Hybrid- og Cross cykler er mere robuste og all-terrain udgaver af almindelige sportscykler. Ofte ser man hybridbikes som en blanding mellem en citybike og mountainbike, men det kan også være en blanding mellem en gravelbike og mountainbike. Her får du nemlig en cykel med grovere dæk, robuste materialer og anderledes siddestilling.

Vedligeholdelse af hybrid & cross cykler

Uanset om du køber en mountainbike, racercykel, elcykel eller citybike, så kræver din cykel en vis mængde vedligeholdelse. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog meget af typen af cykel og kvaliteten af komponenterne.

Helt generelt anbefales det at smøre kæden ofte. Skal du være rigtig god, smører du kæden minimum 2 gange om måneden i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er vejret og vejene hårdere ved cyklen, hvorfor det anbefales at smøre kæden minimum 3 gange i vintermånederne. Her kan du finde vores kædeolie til sommerbrug og til vinterbrug.

Din cykels dæk bærer både din og cyklens vægt. Det er derfor vigtigt at pumpe cyklen ved jævne mellemrum. Men være opmærksom på at have det korrekte dæktryk (står på dækket). Et lavt dæktryk gør nemlig cyklen langsommere og øger risikoen for punkteringer. Vi anbefaler også, at du en gang i mellem tjekker dine cykeldæk for slid, da slidte dæk forringer vejgrebet og øger risikoen for punkteringer.

Mange hybridcykler er udstyret med skivebremser. For at mindske støj og “hylen” fra bremserne, anbefaler vi at tørre bremseskiverne af i ny og næ. Her må der ALDRIG anvendes kemikalier til rens.

Udstyr på en hybrid / cross cykel

Vores Hybrid & Cross cykler er designet til at kunne montere ekstraudstyr. Her tænkes der især på bagagebærer, cykeltasker, flaskeholder, skærme, støtteben m.v.

Hvis cyklen ikke allerede er fabriksmonteret med skærme, bagagebærer, lås, lygter, kurv eller støtteben kan dette stadig monteres. Der er monteringsbeslag til stort set alt cykeltilbehør, og vi monterer det selvfølgelig for dig. For ekstra tyverisikkerhed kan det være en god idé at tilkøbe en ekstra cykellås.

Vi samler din nye cykel for dig

Hos Cykelgruppen bestræber vi os på at yde den bedste service og det indebærer selvfølgelig, at du modtager en cykel, som er køreklar!

Vores faguddannede cykelmekanikere sørger for at samle, justere og efterspænde din nye cykel, inden vi sender den afsted til din hoveddør. Har du bestilt ekstraudstyr til cyklen, monterer vi også dette. Der er enkelt tilbehør, som vi af cykelkassers begrænsning ikke kan montere (barnestole og brede cykelkurve). Dette vil enten blive sendt i samme pakke eller i en separat pakke med instruktionsmanual til montering.

Når vi har færdigsamlet din cykel, sender vi den lige til din hoveddør. Vi leverer cykler gratis over hele landet!

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.