Børnecykler

Er du på udkig efter en ny lækker børnecykel? Hos Cykelgruppen har vi børnecykler fra mærkerne Centurion, MBK, Raleigh, Winther, Ebsen, Principia og Giant. Cyklerne starter fra 12″ hjul, hvilket passer til børn fra ca. 2,5 år eller med en skridtlængde på ca. 40 cm. De største børnecykler er med 26″ hjul, hvilket passer indtil at de har en skridtlængde over 86 cm.

Sådan finder du den rette størrelse af børnecykel

Når du skal vælge børnecykel, findes der guidelines for, hvilken størrelse du skal vælge ud fra skridtlængde og højde. Guiden indeholder dit barns højde, alder og skridtlængde, og befinder dit barn sig mellem to, så altid vælg den største. Så er du sikker på, at cyklen ikke er for lille, og dit barn vokser hurtigt de sidste cm.

Bemærk! Dette er dog KUN guidelines, da alle kroppe er forskellige. Længden på overkrop kan variere fra barn til barn, og det er derfor vigtigt både at tænke højde og skridtlængde i sammenhæng, så du kommer tættest på den korrekte størrelse.

ALDER SKRIDTLÆNGDE HØJDE HJULSTØRRELSE
2-3 år 40 cm 90-105 cm 12”
3-5 år 45 cm 105-115 cm 16”
5-7 år 52 cm 110-125 cm 18”
6-8 år 53-63 cm 115-130 cm 20”
7-9 år 58-70 cm 125-140 cm 24”
8-10 år 68-76 cm 135-155 cm 26”
9-12 år 75-82 cm 135-155 cm 26”

Læs eventuelt vores andre størrelsesguides til børnecykler ud fra de forskellige mærker vi forhandler her.

Sådan måler du skridtlængde

Når du skal måle skridtlængde, skal du blot følge disse punkter:

  • Dit barn skal stå på et fladt underlag uden sko
  • Mål indersiden af dit barns ben med et målebånd
  • Rund op til nærmeste hele tal i cm, og du har nu dits barns skridtlængde

Undgå en øm krop – Indstil din børnecykel korrekt

Dit barns oplevelse på deres børnecykel er utrolig vigtig. Cykler de kun korte ture på under 15 minutter, er det nok ikke let for dem at mærke, om cyklen er indstillet korrekt, men cykles der længere ture, kan kroppen blive øm. Det handler ikke om trætte muskler, men om øm ryg, nakke eller lænd.

I sådanne tilfælde er det vigtigt at tjekke, om sadlen og styret er indstillet korrekt. Selvom børnecyklen er den rette størrelse, så er kroppe forskellige, og det er derfor vigtigt, at både sadel og styr er korrekt indstillet til netop dit barn. Det anbefales at justere sadlen, så den er i hoftehøjde på dit barn, når de står ved siden af cyklen. Som tommelfingerregel skal styret følge sadelhøjden, men det kan variere afhængig af dit barns cykelstil.

Opdatér din børnecykel

Børn vokser, og det er derfor vigtigt ikke at lade der gå for lang tid, før børnecyklen bliver opdateret. Skridtlængde og stel skal gerne følges ad, så glæden ved at cykle kan vare mange år.

Har du spørgsmål eller er i tvivl om, hvilken børnecykel, som passer perfekt til dit barn, så kontakt os endelig, så vi kan hjælpe dig i mål med den nye cykel.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.