Retro Cykler

Retro Cykler (også kendt som klassiske cykler) er nogle af de mest populære citybikes for tiden. Med en Retro cykel ser du smart ud i bylivet og kommer let fra A til B. Retro Cykler er typisk bygget i stål, men er stadig lige så lette – hvis ikke lettere – end almindelige citybikes. Stålet er med til at gøre cyklerne robuste, så de kan holde til de slag, cykler oplever under bykørsel.

Her finder du Cykelgruppens udvalg af Retro Cykler. Vi har modeller fra Bike by Gubi, Centurion, Ebsen, Gazelle, Raleigh og Winther.

Hvad er en retro cykel?

En retrocykel er på mange punkter ligesom en almindelig citybike. Denne klassiske cykel er dog mere stilren og gammeldags i designet. Klassiske Cykler er typisk bygget med indvendige gear – enten 3 eller 7 fra Shimano.

Denne type cykel fås i en masse forskellige designs og siddestillinger. Det er blandt andet her, at du finder det, som er kendt som gammeldags herrecykler og damecykler, hvor du sidder komfortabelt med ret ryg og et styr tæt på kroppen. Andre retrocykel modeller sidder man relativt foroverbøjet på. Der findes altså klassiske cykler til enhver smag.

Vores retrocykler er stilrene med flotte afslutninger på svejsninger og et design, som matcher hele vejen igennem cyklen.

Ekstraudstyr til Retro Cykler

Når du køber en retrocykel, skal den selvfølgelig kunnes bruges praktisk i hverdagen, og der er derfor ikke problemer med at montere ekstraudstyr. Der er derfor plads og beslag til at montere både bagagebærer, cykelkurve, lås, støtteben og meget mere, hvis cyklen ikke allerede leveres med det.

Hos Cykelgruppen har vi udstyr, som matcher vores cykler, så designet ikke ødelægges, og du stadig kan se smart ud på cykelturen.

Derfor skal du vælge en Retro Cykel

Hvis du bor i byen, kan en klassisk herrecykel / damecykel være det perfekte valg til dig. Denne type cykel er kendt for at være brugervenlig, robust og let at manøvrere. Om du søger en herrecykel eller damecykel, høj eller lav indstigningshøjde, sporty eller komfortabel, så findes der en retro cykel til behovet. Klassiske cykler kan også bruges til afslappede cykelture i fritiden. Cyklerne er med robuste dæk, som holder de værste glasskår væk.

Overvejelser ved køb af en Retro Cykel

Ligesom ved en citybike, racercykel, mountainbike og enhver anden cykel, er der ting du skal være opmærksom på, når du køber ny cykel. Hvilken siddestilling vil du have? Hvilket stelmateriale er godt? Hvilke bremsesystemer skal du have? Hvad med geargruppe?

Geargrupper på Retrocykler er oftest indvendige gearsystemer i form af Shimano Nexus 3 Speed eller 7 Speed. Disse gearsystemer er designet til bykørsel og kræver minimal vedligeholdelse. Her er kæden typisk også galvaniseret og derved bedre rustbeskyttet fra start. Vælger du en cykel med udvendige gear, vil du opleve en lettere kørende cykel. Dette system kræver dog også væsentligt mere vedligeholdelse for at køre optimalt.

Bremsesystemer på Retrocykler kan variere. Størstedelen af denne type cykel er designet med en fælgbremse på forhjulet og en fodbremse som bagbremse. Alternativt laves disse cykler med to fælgbremser eller to rullebremser.

Stelmaterialet på Retrocykler er næsten altid stålstel. Dette sikrer en super robust cykel, som føles meget stiv i stellet. Retro-stålstel er overraskende lette, selvom aluminiumsstel er kendt for at være en vægtmæssigt lettere løsning.

Køb din næste cykel hos Cykelgruppen

Som du kan se på denne side, har vi hos Cykelgruppen et bredt udvalg af Retro Cykler. Inde på hver cykel har vi givet forslag til ekstraudstyr, som passer godt i stil, størrelse og farve til cyklen. Når du køber en cykel hos os, kan du få den leveret lige til hoveddøren. Vi samler og efterspænder ALTID cyklerne inden levering. Tilkøber du ekstraudstyr, monterer vi også dette så vidt muligt (barnestole og brede kurve sendes separat).

Skulle du have problemer med cyklen, eller ønsker du hjælp til finjustering af cyklen, står vi klar til at tage imod dig i vores butikker, Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.

 

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.