Sportscykler

Sportscykler er mere sporty udgaver af den almindelige citybike. Formålet med denne type cykel er, at du kan bruge den til hverdagsbrug. Cyklen er desuden bygget til, at du kan trille længere ture på den – eksempelvis på en cykelferie. Sportscykler ruller lettere og vejer mindre end citybikes. De er også kendt under navnet “flat-bar racere” grundet deres sporty geometri. Typisk kommer en sportscykel med udvendige gear og enten skivebremser eller fælgbremser.

Hos Cykelgruppen har vi sportscykler fra Avenue, Centurion, Giant, Koga, Liv, Merida, Nishiki og Principia.

Sportscykler – Komfort på landevejen

En sportscykel er også kendt som en flatbar racercykel. Dette skyldes cyklens aerodynamiske geometri, hvor du ligger mere ned over styret sammenlignet med en citybike. For at fastholde komforten, har denne cykeltype et flat styr modsat almindelige racercykler.

Cykelgruppens udvalg af Sportscykler

Vores sportcykler kommer typisk med udvendige gear fra enten Shimano eller SRAM. Dette kræver mere vedligeholdelse end indvendige gear. Til gengæld er energioverførslen væsentligt bedre.

Når det kommer til bremsesystemer, er sportscykler ofte udstyret med skivebremser – enten hydrauliske eller mekaniske. Alternativt kommer de med fælgbremser (v-bremser). Her oplever du altså sjældent cykler med fodbremse.

Forskellige modeller til forskellige behov

Hvis du søger en let citybike med udvendige gear, kan en sportscykel meget vel være det rette valg for dig. Her kan de mere prisvenlige modeller med slidstærke gearkomponenter meget vel være et godt bud.

Søger du derimod en let cykel, som føles næsten ligesom en racer – blot mere komfortabel, så kan de lidt dyrere modeller være et bedre valg. På de dyrere sports cykler opleves bedre geargrupper og bremsesystemer, mens cyklerne kan ske at være mere aerodynamiske og lettere i materialet.

Denne type cykel er designet med standard hjulstørrelse, nemlig 28″. Dækbredden kan variere afhængigt af model, men er typisk 25-32 mm brede.

Vedligeholdelse af sportscykler

Uanset om du køber en mountainbike, racercykel, elcykel eller citybike, så kræver din cykel en vis mængde vedligeholdelse. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog meget af typen af cykel og kvaliteten af komponenterne.

Helt generelt anbefales det at smøre kæden ofte. Skal du være rigtig god, smører du kæden minimum 2 gange om måneden i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er vejret og vejene hårdere ved cyklen, hvorfor det anbefales at smøre kæden minimum 3 gange i vintermånederne. Her kan du finde vores kædeolie til sommerbrug og til vinterbrug. Bruger du cyklen i skoven, anbefales en rengøring efter hver tur for optimal levetid og minimal slid.

Din cykels dæk bærer både din og cyklens vægt. Det er derfor vigtigt at pumpe cyklen ved jævne mellemrum. Men være opmærksom på at have det korrekte dæktryk (står på dækket). Helt generelt anbefales et hårdere dæktryk til asfalteret kørsel, mens det er mere komfortabelt med et lavere dæktryk på sporene i skoven.

Udstyr på en sportscykel

En sportscykel kan bruges til pendling såvel som længere cykelture. Derfor er de fleste modeller også designet til at kunne få monteret ekstraudstyr. Dette gælder både flaskeholder, lås, cykellygter, skærme, støtteben og bagagebærer. For ekstra tyverisikkerhed kan det være en god idé at tilkøbe en ekstra cykellås.

Vi samler din nye cykel for dig

Hos Cykelgruppen bestræber vi os på at yde den bedste service og det indebærer selvfølgelig, at du modtager en cykel, som er køreklar!

Vores faguddannede cykelmekanikere sørger for at samle, justere og efterspænde din nye cykel, inden vi sender den afsted til din hoveddør. Har du bestilt ekstraudstyr til cyklen, monterer vi også dette. Der er enkelt tilbehør, som vi af cykelkassers begrænsning ikke kan montere (barnestole og brede cykelkurve). Dette vil enten blive sendt i samme pakke eller i en separat pakke med instruktionsmanual til montering.

Når vi har færdigsamlet din cykel, sender vi den lige til din hoveddør. Vi leverer cykler gratis over hele landet!

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.