Sportscykler

Sportscykler er mere sporty udgaver af den almindelige citybike. Formålet med denne type cykel er, at du kan bruge den til hverdagsbrug. Cyklen er desuden bygget til, at du kan trille længere ture på den – eksempelvis på en cykelferie. Sportscykler ruller lettere og vejer mindre end citybikes. De er også kendt under navnet “flat-bar racere” grundet deres sporty geometri. Typisk kommer en sportscykel med udvendige gear og enten skivebremser eller fælgbremser.

Hos Cykelgruppen har vi sportscykler fra Avenue, Centurion, Giant, Koga, Liv, Merida og Nishiki.

Hvad er en sportscykel?

En sportscykel er også kendt som en flatbar racercykel. Dette skyldes cyklens aerodynamiske geometri, hvor du ligger mere ned over styret sammenlignet med en citybike. For at fastholde komforten, har denne cykeltype et flat styr modsat almindelige racercykler.

Sportscykler kommer typisk med udvendige gear fra enten Shimano eller SRAM. Dette kræver mere vedligeholdelse end indvendige gear – til gengæld er energioverførslen væsentligt bedre. Med hensyn til bremsesystemer, er sportscykler ofte udstyret med skivebremser – enten hydrauliske eller mekaniske. Alternativt kommer de med fælgbremser (v-bremser).

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.