Mountainbikes

Med mountainbikes (MTB) kan du komme ud i skoven og lege med de mere ekstreme kræfter indenfor cykelsporten. Med en mountainbike får du en robust cykel, der kan holde til diverse stød og forskellige underlag. Om du skal køre i skoven, på grusstier eller gerne vil have ekstra komfort på vejen, kan en MTB klare det.

Her finder du vores udvalg af mountainbikes. Til herrer har vi mærkerne Principia, Giant og Merida, mens vi til kvinder har Giants damemærke, Liv.

Mountainbike – Til dig som vil i skoven

Ved at vælge en mountainbike, har du mulighed for sjov og god motion i skoven, hvor der altid vil være nye oplevelser. Om det er til hverdagsbrug, motion i skoven eller konkurrencer, vil en mountainbike klar enhver udfordring for dig.

Mountainbikes giver anderledes oplevelser end landevejscykling, da du oplever naturen fra en anden side. Der findes mange MTB-spor, som er bygget af passionerede motionister. Der er altså ingen grænser for nye ruter.

Cykelgruppens udvalg af MTB

Vores mountainbikes er bygget med udvendige gear og to håndbremser. Gearingen er tilpas lav til at komme over alle forhindringer i skoven. Typisk er bremsesystemerne skivebremser, da disse bremser godt i al slags vejr. Forgaflen kommer i forskellige kvaliteter, men kan ofte justeres i forhold til affjedring og låses, så cyklen er bedre anvendelig på landevej.

Forskellige mountainbikes til forskellige behov

Hvis du er nybegynder på MTB-fronten, vil man ofte anbefale en hardtail. En hardtail er en betegnelse for en mountainbike med affjedrende forgaffel og fast stel. Disse er de mest populære mountainbikes, da de er stødabsorberende i fronten og sikrer en naturlig køreoplevelse.
Nogle af de mere øvede mountainbikeryttere foretrækker fullys – også kaldet Full Suspension MTB. En fully har både affjedrende forgaffel og baggaffel. Dette skaber maksimal affjedring i skoven og mindsker flest mulige stød på turen.

Inden for MTB-verdenen findes forskellige hjulstørrelser. Den mindste hjulstørrelse er 26″. Steppet op hedder 27,5″, mens den største hjulstørrelse er 29″. De to mest populære hjulstørrelser i MTB er 27,5″ og 29″. Jo større et hjul, desto hurtigere går det. Til gengæld er det ofte lettere at manøvrere en 27,5″ mountainbike. Det er altså en smagssag, hvad man er til. Vi har også et stort udvalg af mountain bikes til kvinder som kan ses her!

Vedligeholdelse af Mountainbikes

Uanset om du køber en mountainbike, racercykel, elcykel eller citybike, så kræver din cykel en vis mængde vedligeholdelse. Mængden af vedligeholdelse afhænger dog meget af typen af cykel og kvaliteten af komponenterne.

Helt generelt anbefales det at smøre kæden ofte. Skal du være rigtig god, smører du kæden minimum 2 gange om måneden i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er vejret og vejene hårdere ved cyklen, hvorfor det anbefales at smøre kæden minimum 3 gange i vintermånederne. Her kan du finde vores kædeolie til sommerbrug og til vinterbrug. Bruger du cyklen i skoven, anbefales en rengøring efter hver tur for optimal levetid og minimal slid.

Din cykels dæk bærer både din og cyklens vægt. Det er derfor vigtigt at pumpe cyklen ved jævne mellemrum. Men være opmærksom på at have det korrekte dæktryk (står på dækket). Helt generelt anbefales et hårdere dæktryk til asfalteret kørsel, mens det er mere komfortabelt med et lavere dæktryk på sporene i skoven.

Udstyr på en mountainbike

Typisk køber man en MTB med henblik på kørsel i skoven. Nogle synes, at ekstraudstyr er ulirens, mens andre føler behovet for eksempelvis flaskeholder, lås, cykellygter og skærme. Skal din mountainbike primært bruges til pendling og kørsel på asfalteret vej, kan vi ofte også montere støtteben og bagagebærer. Der er monteringsbeslag til stort set alt cykeltilbehør, og vi monterer det selvfølgelig for dig. For ekstra tyverisikkerhed kan det være en god idé at tilkøbe en ekstra cykellås.

Mangler du beklædning til turene i skoven, har vi også et stort udvalg af cykeltøj, cykelsko og MTB Cykelhjelme.

Vi samler din nye cykel for dig

Hos Cykelgruppen bestræber vi os på at yde den bedste service og det indebærer selvfølgelig, at du modtager en cykel, som er køreklar!

Vores faguddannede cykelmekanikere sørger for at samle, justere og efterspænde din nye cykel, inden vi sender den afsted til din hoveddør. Har du bestilt ekstraudstyr til cyklen, monterer vi også dette. Der er enkelt tilbehør, som vi af cykelkassers begrænsning ikke kan montere (barnestole og brede cykelkurve). Dette vil enten blive sendt i samme pakke eller i en separat pakke med instruktionsmanual til montering.

Når vi har færdigsamlet din cykel, sender vi den lige til din hoveddør. Vi leverer cykler gratis over hele landet!

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.