Mountainbikes

Med mountainbikes (MTB) kan du komme ud i skoven og lege med de mere ekstreme kræfter indenfor cykelsporten. Med en mountainbike får du en robust cykel, der kan holde til diverse stød og forskellige underlag. Om du skal køre i skoven, på grusstier eller gerne vil have ekstra komfort på vejen, kan en MTB klare det.

Vores mountainbikes er bygget med udvendige gear og to håndbremser. Gearingen er tilpas lav til at komme over alle forhindringer i skoven. Typisk er bremsesystemerne skivebremser, da disse bremser godt i al slags vejr. Forgaflen kommer i forskellige kvaliteter, men kan ofte justeres i forhold til affjedring og låses, så cyklen er bedre anvendelig på landevej.

Her finder du vores udvalg af mountainbikes. Til herrer har vi mærkerne Principia, Giant og Merida, mens vi til kvinder har Giants damemærke, Liv.

Mountainbike – Til dig som vil i skoven

Ved at vælge en mountainbike, har du mulighed for sjov og god motion i skoven, hvor der altid vil være nye oplevelser. Om det er til hverdagsbrug, motion i skoven eller konkurrencer, vil en mountainbike klar enhver udfordring for dig.

Mountainbikes giver anderledes oplevelser end landevejscykling, da du oplever naturen fra en anden side. Der findes mange MTB-spor, som er bygget af passionerede motionister. Der er altså ingen grænser for nye ruter.

Forskellige mountainbikes til forskellige behov

Hvis du er nybegynder på MTB-fronten, vil man ofte anbefale en hardtail. En hardtail er en betegnelse for en mountainbike med affjedrende forgaffel og fast stel. Disse er de mest populære mountainbikes, da de er stødabsorberende i fronten og sikrer en naturlig køreoplevelse.
Nogle af de mere øvede mountainbikeryttere foretrækker fullys – også kaldet Full Suspension MTB. En fully har både affjedrende forgaffel og baggaffel. Dette skaber maksimal affjedring i skoven og mindsker flest mulige stød på turen.

Inden for MTB-verdenen findes forskellige hjulstørrelser. Den mindste hjulstørrelse er 26″. Steppet op hedder 27,5″, mens den største hjulstørrelse er 29″. De to mest populære hjulstørrelser i MTB er 27,5″ og 29″. Jo større et hjul, desto hurtigere går det. Til gengæld er det ofte lettere at manøvrere en 27,5″ mountainbike. Det er altså en smagssag, hvad man er til.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.