Cykeldæk

Et cykeldæk er den måske mest forbisete del af cyklen. Faktisk er et cykeldæk ofte medvirkende til, om du punkterer eller ej. Det er vigtigt, at du sørger for at pumpe cyklen hver 2.-3. uge, og at dækket har det rigtige lufttryk.
Her kan du se en kort video om, hvorfor du skal sørge for at pumpe dine dæk jævnligt.

Hvilket cykeldæk har jeg brug for? 

Det kommer helt an på hvilken type cykel, du har. Cykler du rundt på en citybike, kan vi varmt anbefale at købe et punkterfrit cykeldæk. Disse kan holde til at køre på ujævn vej og holder glasskår og andre problemer væk fra cykelslangen, såfremt dækket er pumpet.

Til mountainbikes er det vigtigere med et cykeldæk med køreflademønster, da din MTB skal kunne stå fast ved ujævn kørsel i bl.a. skoven. Disse dæk er meget robuste og fås både med og uden punkterbeskyttelse alt efter, hvor let du ønsker at dit dæk skal være.

Racerdæk er de hurtigste og letteste dæk på markedet. Disse har lav rullemodstand og er typisk smallere end alm. citybike-dæk. Dette medfører dog også øget punkteringsrisici, hvorfor vi anbefaler at have slanger og lappegrej med på de længere ture. Schwalbe Durano Plus er et rigtig kraftigt dæk ift. punkteringer,  men er også tungere end almindelige racerdæk.

Her kan du se en kort video om, hvorfor du skal sørge for at pumpe dine dæk jævnligt:

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.