MIPS

Er du på udkig efter en af de mest sikre cykelhjelme på markedet? Så skal du kigge på vores hjelme med MIPS. MIPS er en forkortelse for Multi-directional Impact Protection System, som mindsker risikoen for hjernerystelser og langvarige skader.

Hvis du skulle risikere at styrte eller være involveret i et trafikuheld, kan din cykelhjelm være afgørende for dig ift. langvarige skader. Nogle vil endda mene, at cykelhjelmen kan betyde forskellen mellem liv og død.

Det er vigtigt løbende at tjekke cykelhjelmen for skræmmer og flænger i skallen. En beskadiget hjelm ikke beskytter på samme måde som en intakt cykelhjelm. Desuden anbefales det, at du skifter hjelmen ud ca. 5 år efter den tages i brug.

Hvad er MIPS?

MIPS er en forkortelse for Multi-directional Impact Protection System. MIPS er en inderskal i cykelhjelmen, som er med til at mindske rotationer i forbindelse med et styrt. MIPS beskytter også – som navnet antyder – slag fra forskellige vinkler. Disse rotationer og slag er med til at skabe hjernerystelser og -forstyrrelser. Derfor mindsker MIPS risikoen for eventuelle hjernerystelser og hjerneskader.

Hvilke cykelhjelme findes med MIPS?

MIPS er et system, hjelmproducenterne selv tilkøber til deres hjelme. Derfor laver flere forskellige mærker hjelme med MIPS. Hos Cykelgruppen har vi cykelhjelme med MIPS fra ABUS, Limar og Nutcase.

Kan din nuværende hjelm få MIPS?

Nej, det kan den desværre ikke. Hjelmproducenterne udvælger modeller, som bygges med MIPS, da hjelmskallen skal støbes til at kunne bære MIPS. Du kan derfor ikke eftermontere inderskallen.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.