Cykelhjelme

Står du og mangler en ny cykelhjelm? Hvis du skulle risikere at styrte eller være involveret i et trafikuheld, kan din cykelhjelm være afgørende for dig ift. langvarige skader. Nogle vil endda mene, at cykelhjelmen kan betyde forskellen mellem liv og død.

Det er vigtigt løbende at tjekke cykelhjelmen for skræmmer og flænger i skallen. En beskadiget hjelm ikke beskytter på samme måde som en intakt cykelhjelm. Desuden anbefales det, at du skifter hjelmen ud ca. 5 år efter den tages i brug.

Hvilken hjelm har du brug for?

Der findes mange forskellige typer cykelhjelme, og der produktudvikles hele tiden på sikkerheden i hjelmene. Det seneste indenfor hjelme ift. sikkerhed er det såkaldet Multi-directional Impact Protection System – også kaldet MIPS. Dette er en inderskal i cykelhjelmen, som kort sagt er med til at mindske rotationer under styrt, hvilket er med til at mindske hjernerystelser og evt. hjerneskader.

Cykelhjelme laves i mange forskellige designs og til forskellige formål. Cykler du mest i byen, kan du med fordel klikke på vores hverdagshjelme, da disse er designet til at være behagelige og med bløde stropper. Hjelmene har god kontaktflade til hovedet og ventilerer rigtig fint. Mange af vores hverdagshjelme er med lygte bagpå, så du er ekstra trafiksikker.

Er du den mere sporty type, har vi også et bredt udvalg af MTB-hjelme og Racerhjelme. Disse er meget lette og typisk mere aerodynamiske end de almindelige hverdagshjelme. Mountainbikehjelmene er udstyret med en skygge i fronten, hvilket er med til at beskytte mod grene, insekter, regn og sol.

Hvis du er ude efter en cykelhjelm til dit barn, har vi både børne/juniorhjelme fra ABUS. Disse er lette sidder godt til børnenes hoveder. De helt små hjelme er bygget således, at barnet ikke vil have problemer med evt. at skulle sidde i en barnestol.

Hvordan skal din hjelm sidde på hovedet? 

I denne video finder du 3 GODE RÅD TIL JUSTERING AF CYKELHJELMEN

Fandt du ikke det, du ledte efter?

Husk, at vi står til rådighed i vores butikker i Rowi Cykler Aarhus og Egå Cykelcenter.
Alternativt er du velkommen til at kontakte os.